If you need a more accessible version of this website, click this button on the right. Switch to Accessible Site

WARNING

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Close [x]

question_mark.jpg

1. During what stage in your life can cause the first subluxation?
    A.  first day of school
    B.  birth
    C.  learning to walk
    D.  your wedding day

2.  What bodily system does chiropractic removes the interference?
    A.  digestive
    B.  nervous
    C.  circulatory
    D.  endocrine

3. How long is the average adults spinal cord?
A. 17-18 inches

B. 22-24 inches

C. 36-38 inches

D. 12-13 inches


4.  In what year did the first chiropractic patient receive his first treatment?
    A.  1895
    B.  1907
    C.  1960
    D.  1981

5.  What are the top vertebrae of the spine?
   A.  axis and sacrum
   B.  atlas and axis
   C.  atlas and thoracic
   D.  illium and sacrum

6.  Chiropractic can help with...?
   A.  headaches
   B.  colds
   C.  sciatica
   D.  pregnancy
   E.  All of the above

7.  Chirpractic care is for...?
   A.  infants
   B.  kids
   C.  adults  
   D.  senior citizens
   E.  all of the above

8.  When lifting properly, you should:
   A.  bend with your knees
   B.  lift with your legs, not back
   C.  avoid twisting
   D.  all of the above

9.  Chiropractic was founded by DD Palmer but was developed by whom?
   A.   Fred Flinston
   B.  BJ Palmer
   C.  Roger Hulsebus
   D.  Mabel Palmer

10.    How many vertebrae does a giraffe have in its neck?
   A.  6
   B.  7 (same as a human)
   C.  10
   D.  18

11. How many chiropractic schools are in the United States?
   A.  10
   B.  12
   C.  15
   D.  17

12. Where in the human body is the only bone that is not connected to another bone?
A. the fibula

B. the patella

C. the hyoid

D. the ulna

13. How many bones are there in the human hand?
A. 27

B. 12

C. 3

D. 21


14. What is the longest muscle in the human body?
A. the gracilis

B. the psoas

C. the sartorius.

D. the calf muscles


15. How many vertebrae are in the human body?
   A.  14
   B.  18
   C.  24
   D.  27

Answers:



1.  B

2.  B

3.  A

4.  A

5.   B

6.   E

7.   E

8.   D

9.   B

10. B

11. D

12. C

13. A

14. C

15. C


Exclusive Offer

New Patients Welcome! Sign up now for more information!

THIS ---->https://chironewengland.chiromatrixbase.com/trivia.html

Office Hours

DayMorningAfternoon
Monday9:00a-1:00p3:00p-6:00p
Tuesday9:00a-1:00p3:00p-6:00p
Wednesday9:00a-1:00p3:00p-6:00p
ThursdayClosed
Friday9:00a-1:00p3:00-6:00p
SaturdayClosedClosed
SundayClosedClosed
Day Morning Afternoon
Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday
9:00a-1:00p 9:00a-1:00p 9:00a-1:00p Closed 9:00a-1:00p Closed Closed
3:00p-6:00p 3:00p-6:00p 3:00p-6:00p 3:00-6:00p Closed Closed

Testimonial

This is the first year I have not had to use crutches to get around on. Thanks to Dr. Welch's nutritional protocols and the adjustments my gout is totally gone and I have even started running again!

Mark T.

Newsletter Sign Up